sconesbak

Kategori: Nathalie



Tjena!

Sitter här under en filt, myser och kollar på karatekid, känner ångesten inför veckan. Skolan börjar på tisdag och jag är så inte redo att börja än. Känns som att vi nyss gick på jullov och nu är det redan över, förstår inte vart tiden tar vägen. På ett sätt är det ju bra att det går fort, min 18års dag närmar sig ju och sommaren är säkert här snart oxå. Men på ett sätt är det lite jobbigt för jag måste börja fundera på vad jag ska göra när jag är klar med skolan och jag vet inte vad jag ska göra eller vart jag ska ta vägen... Men nu ska jag inte deppa ihop på grund av det, är ju iallafall 1½ år kvar. 

Fast jag har haft ett grymt bra lov iallafall så det är ju bra. Haft massa tid och umgåtts med mina vänner, haft en grym jul och nyår med min familj och mina vänner. Så det är ju inget dåligt jag lämnar bakom mig och det är jag glad för.

Men iaf, som ni kan lista ut på rubriken så har jag bakat scones idag, vart så himla sugen så ställde mig och bakade. Vart så himla gott, sparade lite till ikväll oxå så jag har nåt till kvällsfika såhär sista lovkvällen.

Recept ifall ni vill prova,

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 3 dl mjölk
  • 100 gram smör
  • 7-8 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt

Gör så här:

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa. Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg. Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel. Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade och varma!

Lycka till! nu ska jag kolla klart på filmen. Ha en trevlig kväll! pussar

Kommentera inlägget här: